tisdag 6 september 2011

Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

Det är inte alltid så lätt att hitta på vad man ska äta till middag i veckorna. Det ska gå snabbt och smidigt. Därför tipsar jag nu om om denna enkla och goda rätt som vi lagade häromdagen!



Ingredienser
400 g sejfilé
900 g potatis
Sås
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 gul lök
1 msk olja
1 1/2 dl lag från kräftor
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
4 tomater
2 msk hackad dill
1 citron
salt och peppar
Gör så här

1.Tina sejen om den är fryst.
2.Tvätta och koka potatisen.
3.Skär fisken i mindre bitar. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och spara lagen.
4.Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan. Tillsätt kräftlag och grädden. Lägg i fisken och låt koka ca 5-8 minuter och red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten.
5.Hacka tomaterna och lägg ner dem och dillen i såsen. Smaka av med citronjuice, salt och peppar och lägg i kräftorna.
6.Servera med potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar så blir jag glad!