tisdag 11 oktober 2011

Ceasarsallad



Oj, vad tiden går! Förlåt att det blivit glest mellan inläggen.. Massor är det att göra både på hemmaplan och på jobbet!
Idag bjuder jag på ett av mina bästa recept, nämligen en ceasarsallad som snabbt slängs ihop och med en dressing som är något förenklad utan sardeller men smakar utsökt ändå!

4-6 skivor bröd
2 msk olivolja
1 romansalladshuvud
1/2 dl riven parmesan

Detta är grundreceptet till ca 4 port, sedan brukar jag blanda i körsbärstomater, avokado, gurka och lite vad jag har hemma och är sugen på.

Dressing:
1 äggula
1/2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 dl rapsolja

Tärna brödskivorna, stek dem i lite olja Riv salladen och blanda med övriga ingredienser. Vispa ihop äggula med senap, vinäger, salt & peppar, pressa i vitlöken. Tillsätt oljan, lite i taget under vispning. Ringla över salladen.

Servera med tillbehör: Grillat kycklingbröst, räkor eller knaperstekt bacon.

1 kommentar:

Lämna gärna en kommentar så blir jag glad!