tisdag 29 november 2011

Årets julkort

Ikväll har vi pysslat lite med årets julkort. Det har blivit en tradition att göra egna julkort varje år. De blev ovanligt romantiska och gammeldags i år för att vara jag.. Jag ska nog pimpa dem lite till innan det är dags att skicka dem!
Skickar ni julkort, gör ni egna eller köper?



måndag 28 november 2011

Julbak & adventspyssel

Så har första advent passerat... Vi har bakat, pyntat och glöggat. Det blev även en tur till staden för att spana in julskyltningen.

Så här ser årets adventsljusstake ut. Fat från Matheus, ljus och kulor från fyndbutiken TGR och tallkvistar från skogen.


Så här fina blev lussekatterna och en gnutta konjak ska det vara i degen för att framhäva den goda saffranssmaken. Jag har alltid lite pärlsocker på också så att de blir riktigt söta och goda!

Och här har vi pepparkakorna. Dem avnjuter vi helst med en god krämig mögelost och fikonmarmelad.

Här är stjärnorna som jag pratade om att jag gjorde förra helgen. Av pinnar och lite ståltråd, de blev riktigt bra faktiskt. Fick inspiration från den fina bloggen Enkla Ting.

tisdag 22 november 2011

Nya Plaza


Nya Plaza damp ner i brevlådan igår och jag måste tipsa om detta nummer som innehöll jättemånga bra hemreportage som jag gillade. Bl.a. fick vi titta in hos den danske designern Tine K som hade ett så fint och otroligt inspirerande hem.

Vad tiden rusar iväg! Till helgen är det redan första advent, jag lovar att återkomma med lite inspirationsbiler från mitt hem. I helgen knåpade jag dessutom ihop vackra stjärnor av grenar!

lördag 12 november 2011

Frost!

Vaknade idag och det var frost på taken, bilen och gräset. Detta påminner en om att vintern är i antågande... Efter en lång frukost och mycket mys så gick vi ut och räfsade ihop alla löv och plockade undan krukor m.m. i trädgården.

Här är en klematis som trotsat hösten och fortfarande blommar, i morse var den alldeles frostig...

Trevlig helg!

torsdag 10 november 2011

Tolix

Trånar efter dessa snygga Tolixstolar till matplatsen i köket... De är så ursnygga!

Bild lånad av Sköna hem.

torsdag 3 november 2011

Trädgårdens höstskrud...

Vi var ute i eftermiddags och räfsade löv och jag upptäckte alla härliga färger i trädgården. Jag hämtade kameran så här kommer lite pics från trädgården i höstskrud!





onsdag 2 november 2011

H&M's julkollektion!

H&M Home har släppt årets julkollektion och det finns en hel del gobitar som vanligt. Jag tycker H&M är superduktiga, Frosted white och Modern Traditional är mina favoriter. Klicka in här för att titta du med!



(Bilder lånade från H&M.)

tisdag 1 november 2011

Snygga handdukar!


Måste bege mig till det stora varuhuset för att köpa dessa fantastiskt fina handdukar. Jag är svag för paisley-mönster så jag kan inte låta bli att köpa dem. De tillhör IKEAs julsortiment så man får väl skynda sig innan de tar slut..!